D'Yverdon_les_Bains a Ginebra (6a etapa)


Arriba el final d'aquest viatge amb bicicleta i no vull que s'acabi! A Holanda em va passar igual, avui la ruta amb desnivell (650m) amb pujades i baixades però divertit, he arribat a anar a 60km/h. La sortida d'Yverdon_les_Bains ha estat plàcida, plana, amb una temperatura ideal d'uns 15 graus i tot i que feia sol hi ha hagut moments de fred. Després han començat les pujades (petits ports) i baixades intenses i divertides. No he passat per Laussane i he estat veient el llac Léman de lluny.

Aquest ha estat el viatge dels llacs: Del Constança al Léman ( que una part és Suïssa i l'altre de França) uns 7 llacs en total. Demà em queda una etapa logística: marxaré de Ginebra amb tren fins a Lyon i d'allà amb un altre tren fins a la Borgonya, una mica de bici per Beaune i a la tarda em recullen i cap a Girona. Ha estat el viatge de la confirmació que anar amb bici és especial, és dur a vegades però vius espais i t'apropes a coses que en cotxe és difícil. M'agrada anar en bici.



Avui també he trobat moltes vinyes i zones que estaria bé explorar, moltes bodegues i segur que fan productes de qualitat. He menjat bé, he dormit bé, la bici ha anat perfecte, això sí: és car, molt car. De la bici dir que fins a l'últim moment no sabia si podria fer el viatge, ja que és una bici de carboni, de competició i no està pensada per a portar-hi el portaequipatges. El Santi de BikeGirona va trobar una solució que és un passador doble que permet fixar-lo, a la tija del seient on hi podem collar els tirants. Ha anat bé i ara que ja he fet rutes amb diferents bicis, una carbono com aquesta, que pesa poc es nota al cap de molts kilòmetres. Fins ara, a banda dels de demà he fet aquests sis dies 542 kilòmetres, que no està gens malament.

La ruta d'avui a Garmin.
Inici de camí pla i plaent.


Es comparteix camí, sovint, amb tota mena de vehicles

El poble del tal Orni?

Vinyes davant del llac Léman, moltes vinyes i he distret uns grans que eren ben bons.


Afamades.

A la fi, he trobar un pastis 'Mac d'amour' com cal.

Les obres també afecten als ciclistes que sovint ens hem de desviar, un cansament afegit.

He trobat una cerveseria on prendre una NEIPA.

A Ginebra, ciutat plena de cotxes oficials, també d'opulència, en una ciutat on es decideixen polítiques, estratègies i accions que afecten a milers de persones, sovint en guerra, una qüestió que porta a reflexionar.


Comentaris

Entrades populars