De Biel/Bienne a Yverdon_les_Bains (5a etapa)


Hi havia una fantàstica previsió de temps per avui dimarts, deia que sol arreu, però a la pràctica he marxat plovent, per carretera compartida, rebent l'aigua que escopien els cotxes i especialment els camions. He fet parades tècniques, per esperar que passés la pluja i me n'he sortit plou bé. Però avui era dia de sorpreses i he fet un tram per un corriol que m'ha recordat el de la Cursa BTT de Bescanó que passa paral·lel al riu Ter. Aquest prou en pitjor estat, per les pluges recents: ple de fang, basses, estret, amb arrels, era per pilotar la bicicleta més que per fer cicloturisme i a sobre amb les alforges!.

Un cop superat aquest tram que m'hi ha portat el gps, he trobat un home que netejava una façana amb una katcher, i li he demanat si em feia una passada a les sabates i a la bicicleta. Ell ho ha fet de bon grat i hem sortit prou nets. Seguint amb la manca de pastissos, avui tampoc però he tingut una bona recompensa al final, l'hotel on sóc és un balneari i he tingut accés al centre termal, sauna, vapors, jacuzzi, piscina amb bombolles, freda i calenta...

He parlat amb una parella d'anglesos joves que hem coincidit en un tram i el que fan és viatjar amb tren fins a un punt d'inici, en el seu cas Lausana i anar fins a Constança, d'on vaig sortir jo, després bicis al tren i tornar a Anglaterra, eren bicis de carretera. Dues noies franceses igual, feien però un tram més curt de Ginebra a Berna, els he alertat que no seguissin el camí que acaba en el corriol maleït que resultat que està així de malament per a les bicis perquè està dins d'un parc natural. I així ja he acabat la 5a etapa a Suïsa, demà l'última aquí, la butxaca ho agrairà.
La ruta d'avui a Garmin.
Un esmorzar fotogènic avui.

Pluja d'inici.

Pluja i camions.

Vinyes vora el llac.

A molts pobles hi ha fonts coronades amb figures molt ben consevades.








El centre termal a l'arribada.



Comentaris

Entrades populars