Finalment: la Borgonya, des del llac Constança



La jornada d'avui ha estat de tràmit, com si fos l'última etapa del 'Tour de France', he anat amb tren de Ginebra a Lió i de Lió a Beaune, després uns quilòmetres en bici fins que m'han recollit i cap a Girona. Aquí a la Borgonya les carreteres ja no són com a Suïssa, no hi ha espai per a bicicletes, almenys en aquestes carreteres i et miren de reüll si vas en bici, per la poca estona que hi he estat, això si, la qualitat dels vins és indiscutible.

Hi hauré de tornar en una època de menys calor i planificant un viatge diferent del que he acabat ara per terres suïsses. Una altra qüestió és la facilitat del roaming, tenir el telèfon funcionant arreu, a Suïssa s'ha de pagar a part i la factura passa aviat dels 3 dígits. També el preu de França i de la Borgonya és un altre, tot i que aquí és car el menjar, l'allotjament no arriba als preus del país alpí.

Una altra consideració, així com a Holanda vaig anar gairebé arreu amb airbnb, aquí la majoria amaguen el preu de la neteja que acostuma a ser considerable. És a dir si et cobren 40 euros l'estada, cal sumar-hi 40 euros més, diuen, de neteja. Preu per preu, he anat a hotels i pensions.

Avui també ha estat la meva primera experiència de viatjar amb la bici al tren i ha estat positiva, és prou fàcil i trobes altra gent que viatja amb bici i pots compartir experiències. De fet m'he adonat dels dies que no tenia una conversa, més enllà d'intercanviar algunes paraules amb els conserges de l'hotel o als restaurants. És el que té viatjar sol que et vas tornant estrany jejejeje.
Una escala difícil de pujar amb la bici carregada.


Beaune.





Les preuades vinyes de la Borgonya a Nuits-Saint-Georges

Els raïms gairebé al seu punt.

Una escultura de bicicletes, per a rebre al 'Tour' però la carretera sense espai per a bicis.


Al cor del cor de la Borgonya, intuint els Romanée-Conti.

Comentaris

Entrades populars